Bli kjent med Trøndelag FpUs Petter Lydersen!

I ukene fremover skal du få bli bedre kjent med både regionallagsstyret og lokallagene i Trøndelag FpU. Denne gangen er det Petter Lydersen sin tur. Petter er styremedlem i Trøndelag FpU og formann i Steinkjer FpU.

Hvem er du?
Mitt navn er Petter Lydersen, og jeg er kommende student. Jeg ser for meg psykologi, statsvitenskap, økonomi eller noe innen helse som valg av studie i fremtiden. Enn så lenge nyter jeg  et friår på Karmøy Folkehøgskule mens jeg er i tenkeboksen.  På fritiden jobber jeg en del med politikk, frivillig arbeid og en del friluftsliv.

unnamed-2

Hvor gammel er du?
20 år

Hvor bor du?
Steinkjer/Kopervik

Hvor lenge har du vært medlem?
Har vært medlem siden sommeren/høsten 2015.

Hva slags verv har du?
Jeg er lokallagsformann i Steinkjer FpU og styremedlem i Trøndelag FpU

Hva brenner du for/hva er din hjertesak?
Jeg brenner for de fleste av sakene til FrP/FpU. Men om jeg må velge ut noen få, så er skole og helse noen av de sakene jeg brenner mest for. Jeg ønsker en friere og bedre skolehverdag der eleven står i fokus. En skole hvor eleven kan lære bedre, velge mer, og bli behandlet rettferdig. En skole som man gleder seg til å gå på. Når det kommer til helse mener jeg at folk flest skal få raskere tilgang til hjelp, få god behandling og få kunne velge mer enn de gjør i dag. Alle er forskjellige, og har forskjellig behov, og det mener jeg at det skal være fullt mulig å tilfredsstille.

Hvorfor meldte du deg inn i FpU?
Jeg har lenge hatt stor interesse for politikk og samfunn. Og med årene så ble interessen bare større og større. Jeg satt ofte og diskuterte politikk med venner og familie, men skjønte til slutt at det ikke utgjorde noen forskjell å diskutere politiske saker og meninger rundt middagsbordet.   Til syvende og sist falt det bare naturlig for meg å melde meg inn i et politisk parti/organisasjon for å få muligheten til å faktisk skape, lære og formidle politikk. Jeg har lenge vært mest enig med FrP, og derfor valgte jeg så klart å melde meg inn i FpU.

unnamed-1

Hva er det beste med FpU?
Det beste med FpU må være den herlige gjengen vi består av. Ingenting er så hyggelig og lærerikt som et arrangement med disse folkene! Utenom det så er FpU en fantastisk arena for å lære mer om politikk, samfunn, deg selv og mye mer!

Hva er målet ditt innen politikken?
Målet mitt med politikken er å kunne være med å utgjøre en forskjell, og forme fremtiden til det bedre. FpU og FrP gir meg en gylden mulighet til  akkurat det. Jeg har så klart et ønske om å nå så langt at jeg kan leve av politikk, men det å allerede ha muligheten til å påvirke politikken er fantastisk!

Hvor ser du for deg at du er om 5-10 år?
Ingen vet nøyaktig hva fremtiden bringer, men de fleste har håp og forventninger til hvordan den skal være. Det samme har jeg. Og et av mine håp er at jeg fortsatt er en del av politikkens verden. Jeg brenner for politikk, samfunn og mennesket. Så jeg tviler på at jeg slipper taket med det første, i alle fall ikke frivillig!

Har du et tips til unge velgere?
Tenk fremtid, tenk bærekraftig og tenk selvstendig. Sett deg inn i hva du selv tror er de riktige løsningene på samfunnsproblemene våre, og velg det partiet som du har mest til felles med. Vær kritisk til media, ikke ta alt som står der for god fisk, gjør din egen research og ta avgjørelser etter å ha gravd litt i gode kilder.

En funfact om deg?
Humoren min er til vanlig ganske tørr, kan så å si sammenlignes med en mariekjeks. På mitt verste får jeg vel de fleste til å synes Sahara virker vått..